Ser Oslo Børs i 400 eller 100

Investeringsdirektøren helgarderer, og anbefaler fire aksjer.

Foto: Scanpix
Børs

- Oslo Børs har fått betydelig økt risiko denne høsten. Utfallsrommet er større enn noen gang det neste året. Hvis ting blir mye verre i realøkonomien og finansmarkedene kan vi se indeksen i 100, men hvis oljeprisen skulle stige opp mot hundre dollar og veksten i verdensøkonomien skulle tilta kan indeksen fort gå over 400 igjen, sier investeringsdirektør Ole Njærheim i IKM Invest til Finansavisen.2008s høyeste notering for Oslo Børs er på 522 poeng, mens den laveste er på 188 poeng. Slike utslag er historiske, men Njærheim ser en balanse mellom risiko, substans og fremtidsutsikter i fire selskaper.- Vi mener at Noreco, TGS-Nopec, Telenor og Norsk Hydro er en fin blanding av selskaper som har til dels høy substans og gode fremtidsutsikter, sier han til avisen.Les hele børsintervjuet i dagens utgave av Finansavisen.

Nyheter
Børs