Aksje stiger 58 prosent på Oslo Børs

Konkursspøkelse skremmer enkelte aksjonærer mens andre gleder seg over solide kursoppganger. Slik ser det ut på Oslo Børs ved lunsjtider.

Foto: iStockPhoto

Etter en positiv start på uken har oppgangen på Oslo Børs snudd til børsfall. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,08 prosent og står dermed i 239,04 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,5 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i februar, har gått opp 0,92 prosent og står nå i 47,34 dollar. Oljegiganten StatoilHydro stiger 2,79 prosent mens Norsk Hydro faller 3,06 prosent.- Det er mange årsaker til at prisen på olje har gått opp. Urolighetene i Midtøsten er en, men man må også tenke på at det har vært tynn handel, og dermed kan svingningene i pris bli større. USA som fyller på sine oljelager og tåke som har forhindret dette har også bidratt, sier Lill Sandvik, oljeanalytiker i First Securities, til HegnarOnline.- Så lenge det ikke blir eskalering i konflikten i Midtøsten, så vil nok prisen på olje stabilisere seg eller faktisk kunne gå litt ned. Den generelt dårlige økonomien i verden vil sørge for det. Prisen skal opp i løpet av året, men ikke i løpet av de neste 14 dagene, avslutter SandvikFredag kveld sendte CanArgo ut en dyster børsmelding. - CanArgo annonserer i dag at rentebetalinger på 868.000 dollar med frist 31. desember 2008, ikke ble betalt til kreditorene, skrev selskapet.CanArgo påpeker at selskapet ikke har mottatt en konkursbegjæring, på tross av at de ikke har betalt renteutgiftene, og at selskapet diskuterer situasjonen med kreditorene. CanArgo-aksjen faller i dag 13,95 prosent.PA Resources opplyser at foreløpige beregninger viser at emisjonen av konvertible obligasjoner er fulltegnet. Det dreier seg om 1,164 milliarder svenske kroner. Endelig tegningsresultat blir offentliggjort rundt 8. januar.Lånet har en rente på 11 prosent fra 15. januar 2009 til 15. januar 2014. Rentene skal betales 15. januar hvert år fra og med 2010. Aksjen klatrer i dag 13,04 prosent.Dagens børsvinner er Nexus Floating Production som stiger hele 57,89 prosent på et meget tynt volum. Det har ikke kommet noen meldinger fra selskapet.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.