Aksjen har vært blant de beste den siste tiden

Storebrand-aksjen sliter litt i dag på en ellers ok børsdag. Men ser man på de siste tre ukene har aksjen virkelig vist muskler.

En trader på NYSE - Foto: Scanpix

Storebrand-aksjen har ikke den beste dagen i dag, og finansinstitusjonen faller nesten 6 prosent på høy omsetning.Analytiker Nils Christian Øyen i First Securities mener ikke at nedgangen kommer fordi det er så mye nytt om selskapet, heller fordi aksjen har gått veldig mye opp de siste ukene.I desember steg nemlig Storebrand 34 prosent mens den steg ytterligere syv prosent fredag.- Det er klart at makronyheter i romjulen heller har vært på den negative siden enn den positive for banker og forsikringsselskaper, og et globalt lavrentescenario er særlig negativt for forsikringsselskaper, sier han til TDN Finans, og legger til at Storebrand er blant aksjene på Oslo Børs som har steget mest de seneste tre ukene.Øyen viser også til at europeiske bank- og livsforsikringsselskaper utvikler seg svakt mandag.Blant finansaksjene som faller i London er HSBC Holdings, Royal Bank of Scotland og Lloyds TSB.