Analysesjef traff blink - aksje doblet

Analysesjef Kim Evjenth i Argo Securities traff blink med aksjetipset han kom med mot slutten av 2008.

Aksjestrateg Kim Evjenth - Foto: Finansavisen

Mange meglerhus har anbefalt kjøp av cruiserederiet RCCL de seneste månedene, deriblant ferske Argo Securities. Analysesjef Kim Evjenth anbefalte aksjen ved flere anledninger mot slutten av fjoråret, blant annet i TV-sendingen 16. desember. Et av argumentene hans var at aksjen tidligere hadde hatt en enestående evne til å hente seg inn igjen i en oppgangsperiode, skriver Finansavisen.- Det er tre hovedgrunner til at RCCL har gått så kraftig i det siste. Fremleggelsen av fjerde kvartalsresultatet til konkurrenten Carnival var viktig. Ikke fordi at tallene var spesielt gode, men fordi rederiet signaliserte at de ikke trodde at 2009 ville bli dårligere enn 2008. Nedgangen i oljeprisen har også vært viktig. I tillegg var aksjen ekstremt lavt priset. På det laveste var den priset til bare 30 prosent av nybyggsprisene, sier Evjenth.- (..) Aksjen burde ganske raskt kunne stige rundt 10 til 15 prosent til, sier analysesjefen til avisen.RCCL har steget 123 prosent fra bunnen i november.