Torsdag kveld meldte Handelsbanken Capital Markets at de hadde fått en ordre fra en ikke-navngitt klient på kjøp av 5,9-13,1 millioner aksjer i Q-Free. I morges ble det kjent at Kapsch TrafficCom hadde kjøpt 11,0 millioner aksjer til kurs 10 kroner. Posten tilsvarer 20,47 prosent av aksjene.- Vi tror Kapsch nå vil gå i dialog med styret og ledelsen i Q-Free, da en fiendtlig takeover vil være lite produktivt, sier analytiker Fredrik Thoresen i DNB NOR Markets til TDN Finans. Han opererer med en kjøpsanbefaling på Q-Free.Ifølge styret i Q-Free reflekterer en kurs på 10 kroner ikke de underliggende verdiene i selskapet.- Vi venter at Q-Free kommer til å vokse med rundt 20 prosent på topplinjen og 100 prosent på bunnlinjen i år. På 10 kroner prises Q-Free til 5,5x EV/EBIT på våre 2009 estimater, som er veldig attraktivt. Vi mener det er lite sannsynlig at de får resten på 10 kroner per aksje, sier Thoresen.Q-Free er sist omsatt for 10,05 kroner, opp 11,7 prosent.