Mandag morgen kom det. Selskapet rapporterer lavere finansielle resultat for fjerde kvartal 2008, grunnet flere forhold som har påvirket lønnsomheten i virksomhetene.Ifølge analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets, bekrefter dagens melding fra Cermaq nok en gang den utfordrende situasjonen for oppdrettsnæringen i Chile, skriver TDN Finans.- Det illustrerer hvor ille det er i Chile, og hvor langt unna en varig løsning vi er. Chile er foreløpig et stor svart hull hvor ingen går fri og alle må ta betydelige tap, sier han.Ifølge nyhetsbyrået mener Giskeødegård at det ikke er veldig sjokkerende, og viser til at det i høst har kommet flere rapporter som har vist at det har vært en forverring av situasjonen i Chile. Videre viser han til at Marine Harvest har allerede tatt store nedskrivninger i Chile.