Oljeprisen stiger i morgentimene etter nye israelske angrep i Gaza, og dette er nok med på å løfte Oslo Børs i tidlig handel. Etter fem minutters handel var hovedindeksen opp 0,9 prosent til 240,97 poeng.Hele den tidlige oppgangen var et øyeblikk visket helt bort, men nå har indeksen tatt seg litt opp igjen og står i 239,06 poeng. Det er opp 0,1 prosent. Brent februar-olje handles for 45,04 dollar fatet, og har dermed mistet litt høyde fra tidligere i morges. Oppgangen er på 37 cent. WTI-frontkontrakten handles for 41,95 dollar fatet, opp 25 cent.StatoilHydro er opp 0,66 prosent til 123,40 kroner.Hovedindeksen har mistet litt høyde fra åpningen, og er nå opp 0,4 prosent til 239,79 poeng. Det er omsatt verdipapirer for beskjedne 342 millioner kroner så langt. Investorenes øyne er i dag rettet mot arbeidsmarkedsrapporten fra USA, og de fleste Asia-børsene falt i morges. Wall Street ristet i går av seg skuffelsen etter Wal-Mart, og Stemningen i markedet lettet etter at lovgivere ifølge Marketwatch har blitt enige med Citigroup om et forslag som tar sikte på å redusere antall misligholdte boliglån, ved at gjeld elimineres. Det er så langt få store, positive utslag blant de mest omsatte aksjene. Prosafe er opp 5,5 prosent, mens Blom avanserer 10,2 prosent. Begge aksjene anbefales for øvrig av Delphi-forvalter Stig Tønder .Tønders to andre anbefalte aksjer, Yara og Telenor, stiger hhv. 0,5 og 0,3 prosent.Ellers er en rekke tungvektere opp 1-2 prosent: Golden Ocean, REC, Norsk Hydro, RCCL, TGS og Sevan Marine. I sistnevnte har Goldman Sachs i dag av 3,6 millioner aksjer.Kongsberg Gruppen avanserer 4,8 prosent etter å ha Taperlisten toppes av Tandberg Storage, som faller 10 prosent til ni øre.Nærmest følger Crew, som sendes ned 9,8 prosent til 46 øre. Finansavisen skriver i dag at selskapet , og viser til børsmelding i går der styret i selskapet ber om aksjonærenes samtykke til å utvide mandatet for å øke antall aksjer, fra totalt én milliard til "et ubegrenset antall".- Jeg leser det som et tegn på at det vil komme nye ting, sier en analytiker.Negative tungvektere er først og fremst Acergy og Storebrand, som begge trekker tilbake to prosent. Subsea 7 er ned 1,55 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .