Børsen er i pluss

Hovedindeksen har karret seg opp fra dagsverste-nivåer, og er nå i positivt terreng. Yara er et stort lyspunkt, men vinneren hopper opp over 22 prosent (oppdatert).

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Etter oljeprismassakre og fall i USA og Asia åpnet Oslo Børs ned torsdag, og var nede i 231,44 poeng på det laveste. Deretter snudde trenden, blant annet hjulpet av Yara, og i 10.40-tiden var hovedindeksen oppe i 238,15. Deretter har markedet trukket seg litt tilbake igjen.Siste: Klokken 12.44 er indeksen såvidt i pluss, nærmest bestemt opp 0,07 prosent til 236,71 poeng.Hovedindeksen står nå i 236,27 poeng, som tilsvarer en nedgang 0,12 prosent.Det er til nå omsatt aksjer på Oslo Børs for 2,39 milliarder kroner.StatoilHydro og oljen En mye kraftigere oljelagerbygging i USA enn ventet kjørte oljeprisen kraftig ned i går kveld, og utover formiddagen i dag så det ut til å ha lagt seg rundt nivået ved stengning i går. Nå i det siste har prisen løftet seg noe.WTI-olje for levering i februar er opp 54 cent til 43,17 dollar fatet, mens Brent-frontkontrakten står i 46,92 dollar fatet, som er opp drøyt en dollar.StatoilHydro-aksjen omsettes for 121,40 kroner, ned 0,8 prosent. Av andre energiaktører merker vi oss at Interoil og CanArgo er ned hhv. 4,3 og 7,7 prosent. Questerre går tilbake 2,3 prosent til 10,70 kroner.Blant tungvekterne er det få, store negative utslag. Storebrand og Sevan Marine er ned drøyt tre prosent, mens Norske Skog faller 3,4 prosent. RCCL faller 2,4 prosent etter knalloppgang den siste tiden.REC, Orkla, Golden Ocean, Songa Offshore, Aker og Prosafe er ned 1-2 prosent.Yara stiger Yara var som sagt en bidragsyter til at markedet hentet seg inn fra dagsverste-nivåer, og aksjen er fortsatt et lyspunkt blant de mest omsatte aksjene. Oppgangen er akkurat nå 3,22 prosent til 160,25 kroner.Bakgrunnen er Yara-konkurrenten Monsantos oppjustering av resultatguidingen onsdag.- Yara kan gjøre det bra i dagens marked, sier en megler TDN Finans har snakket med, og viser nettopp til Monsantos oppjustering av guidingen i går.To av John Fredriksens hovedinvesteringer, Seadrill og Frontline, er også i pluss tidlig torsdag ettermiddag. De to er opp hhv. 1,5 og 2,2 prosent. Aker Solutions er opp 1,6 prosent.Tapere og vinnere Taperlisten toppes av Birdstep, som er ned 9,8 prosent til 1,48 kroner. Fred. Olsen Production er nærmest med minus 9,3 prosent. Wega Mining faller 8,3 prosent til 11 øre, mens Grieg Seafood, RXT, Northland Resources og Aker Seafoods faller 7,3-7,5 prosent.Birdstep meldte i morges at selskapet har betalt ytterligere 1.549.655 aksjer til Secgo Softwares tidligere aksjonærer, som ledd i den resultatavhengige delen av oppgjøret.I andre enden finner vi Nordic MIning, som er opp 22,8 prosent 70 øre. Nærmest følger BW Gas, som avanserer 9,2 prosent til 15,40 kroner. Videre legger Aker Floating på seg 8,75 prosent til 8,70 kroner, mens Dockwise og Badger Explorer er ned rundt 6,5 prosent.Norwegian steg tidligere i dag pent på gode trafikktall, men oppgangen er nå nesten visket bort. Aksjen står i 37,50 kroner, som er opp beskjedne 0,3 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.