Oslo Børs er i ferd med å legge bak seg en meget sterk dag. En times tid før det blir helgefri for både meglere og investorer, er hovedindeksen opp tre prosent til 229,65 poeng.Oppgangen kommer i kjølvannet av en oppgang i Asia i morges, sterke Europa-børser og en. preger bildet. Nøkkeltall fra USA har ikke ført til store utslag. falt mer enn ventet, mens n var bedre enn ventet.Oljeprisen holder stabil. det internasjonale energibyrået (IEA) at 2009-prognosen for oljeetterspørselen er jekket ned med 940.000 fat per dag til 85,3 millioner fat per dag. Brent mars-olje går for 47,67 dollar fatet, ned 0,2 prosent. StatoilHydro stiger 2,5 prosent til 122 kroner.Yara og Norsk Hydro er opp henholdsvis 8,4 og 5,7 prosent. I gjødselmarkedet preges nyhetsbildet i dag av at det amerikanske selskapet CF Industries har . Dermed kan vi få en ny gigant innen produksjon av gjødsel. Norsk Hydro meldte i dag at det skal ved Neuss-aluminiumsverket i Tyskland.Q-Free er opp 13,3 prosent til 10,20 kroner på meldingen om at til 10 kroner per aksje.REC kan vise til en oppgang på 5,6 prosent til 67,40 kroner etter at i USA i går.IGE går 10 prosent til 66 øre etter å at diamantproduksjonen ved Luxinge-prospektet i Angola starter den 20. januar.Petromena er aller best med en oppgang på 30,8 prosent til 1,53 kroner. BWG Homes, Nio og Tandberg Storage er alle opp over 10 prosent.Ingen av de 10 mest omsatte papirene faller i verdi. Offshore-selskapene Subsea 7, Aker Solutions, Prosafe og Fred. Olsen Energy er imidlertid i rødt, uten at utslagene er store.I.M. Skaugen raser 9,1 prosent til 32,90 kroner på Foreløpig er det omsatt verdipapirer for bare snaue fire milliarder kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .