Børsen opp 40 prosent på 7 uker

De som traff bunnen i november har fått en avkastning på nesten 40 prosent! Og disse har nesten doblet pengene sine.

Foto: Scanpix

Oslo Børs stiger og stiger. Nå har hovedindeksen kommet seg opp i over 250 poeng igjen. Siste notering er 251,75 poeng, opp 3,5 prosent, den høyeste noteringen siden 10. november. Så sent som 20. november var indeksen (intradag) nede i 180,40 poeng. Fra bunnen har hovedindeksen dermed steget 39,4 prosent. Hittil i 2009 er oppturen på snaue 12 prosent.Og de som traff bunnen med de børsnoterte Bull-fondene har nesten doblet pengene sine.- Oljeprisen stiger noe, som trekker med seg de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs i dag. Ellers viser markedet bra fasthet og det virker som vi kommer til ha noen dager med en ok utvikling fremover. Det er også positivt at volumet ser ut til å komme noe opp, sa en megler til TDN Finans tidligere i dag.Prisen på Brent-olje er nå oppe i 51,70 dollar fatet (februar-kontrakten), opp over fire prosent. StatoilHydro sendes opp 4,8 prosent til 131,50 kroner. I går uttalte oljeanalytiker Lill Sandvik til HegnarOnline at hun tror oljeprisen kommer til å stabilisere seg de neste 14 dagene.- Så lenge det ikke blir eskalering i konflikten i Midtøsten, så vil nok prisen på olje stabilisere seg eller faktisk kunne gå litt ned. Den generelt dårlige økonomien i verden vil sørge for det. Prisen skal opp i løpet av året, men ikke i løpet av de neste 14 dagene, sa Sandvik til HegnarOnline.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets tror oppgangen skal fortsette.- Vi kan se oljeprisen i 60 dollar per fat før januar er ferdig, men jeg tror den geopolitiske støtten fra Gaza-krigen ikke vil være driveren videre herfra. Hvis denne konflikten skal fortsette å være støttende, må den eskalere og føre til et oljeembargo, eller at det skjer noe med oljeinstallasjoner, sier han til HegnarOnline. Han kommer med tre faktorer som kan sende prisen opp. Interoil Exploration er opp 16,4 prosent til 22 kroner på godt nytt fra Peru Flere små oljeselskap, med PA Resources og Questerre i spissen, stiger 10-11 prosent. Offshore-aksjer som PGS og Songa Offshore er opp 15-16 prosent.Grieg Seafood falt kraftig på et resultatvarsel i går. I dag er aksjen ned nye 12,4 prosent til 3,38 kroner.Norske Skog-aksjen er ned 2,4 prosent til 14,79 kroner. Selskapet meldte i dag at de planlegger nye kostnadsbesparende kutt. Nye fabrikker kan komme til å bli stengt.REC faller 0,7 prosent til 74,70 kroner etter et kinesisk resultatvarsel.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 2,9 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.