Etter en noe vinglete formiddag, har Oslo Børs bestemt seg for å trekke oppover torsdag. Hovedindeksen står nå i 222,70 poeng etter en oppgang på 1,8 prosent.Utviklingen kan ses i sammenheng med oljeprisen. Brent mars-olje står i 48,60 dollar fatet, opp 98 cent i dagens handel. Februar-kontrakten omsettes fortsatt, men omsetningen i mars-kontrakten er over 13 ganger større så langt. Februar-oljen handles for 46,28 dollar fatet, som er opp 1,20 dollar.StatoilHydro-aksjen er opp 3,8 prosent til 117,30 kroner, etter gårsdagens kapitalmarkedsdag.- Muligheten for at det skulle komme noe negativt i går har nok vært priset noe inn. Så det er nok manglende negative nyheter som sender StatoilHydro opp i dag, forklarer en analytiker overfor Reuters.Enda høyere på vinnerlisten finner vi Yara, som stiger 5,1 prosent til 145,25 kroner. Disse to aksjene er også de klart mest omsatte i dagens handel - volumene er hhv. 848 og 447 millioner kroner.- Det har kommet meldinger om at gjødselmarkedet, og da først og fremst urea-prisene, strammer seg litt til, og det er nok det som drar Yara, sier en analytiker til Reuters.I alt er det omsatt verdipapirer for 2,67 milliarder kroner. Andre positive tungvektere er først og fremst Marine Harvest og Norsk Hydro, som avanserer hhv. 4,1 prosent til 1,27 kroner og 3,64 prosent til 25,60 kroner.Førstnevnte meldte i dag at 90.000 tonn fisk ble slaktet i 4. kvartal, noe som var over de 8.000 tonn mer enn selskapet hadde varslet på forhånd. Marine Harvest har også til 48,34 kroner per aksje, sammenlignet med dagens kurs på 6,50 kroner.Hydro-selskapet Alumina Partners of Jamaica (Alpart) har i dag annonsert planer om å kutte produksjonsvolumet 50 prosent, ned fra 1.650.00 tonn årlig, med virkning fra 15. januar.- Kuttet vil ikke ha negativ innvirkning på forsyningen av alumina til Hydros anlegg for fremstilling av primæraluminium", skriver Hydro i en melding.Ellers stiger aksjer som Tandberg, Orkla og REC 1-2 prosent. Frontline er opp rundt 2,5 prosent. Negative tungvektere er først og fremst DnB NOR og Storebrand, som trekker ned hhv. to og 3,2 prosent. Resultatsesongen er i startgropa, og det ventes at 4. kvartal var et stygt kvartal i finanssektoren.En første pekepinn får markedet i dag, da JP Morgan skal legge frem tall.RCCL, Norwegian, Schibsted og Questerre trekker ned 1-2 prosent. Wega Mining topper taperlisten, og trekker ned 15 prosent til 1,08 kroner. Ytterligere tre aksjer faller mer enn ti prosent, det er Ignis, PetroMena og Nexus. De tre faller 10-14 prosent.Vinnerlisten toppes av Hjellegjerde, som er opp 11,6 prosent til 2,12 kroner. Nutri Pharma kommer nærmest, med pluss 10,63 prosent til 1,77 kroner. Northern Logistic Property er opp 9,1 prosent.Men vi minner om at omsetningen er relativt tynn i disse aksjene - spesielt i sistnevnte: 500 aksjer.Vi kommer tilbake med mer.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .