Asiatiske børser stiger fredag. Ifølge Bloomberg sørger en svakere yen for å løfte Japans elektronikk- og bilprodusenter. I tillegg spekuleres det rundt en ny tiltakspakke i Kina.- Investorene er i ferd med å bli mer optimistiske til at flere stimulanseplaner for ulike industrier er i kjømda, sier forvalter Xu Lirong i Franklin Templeton Sealand Fund Management i Shanghai.I Tokyo er Nikkei opp 2,8 prosent, mens Topix avanserer 2,7 prosent. I Shanghai er CSI 300-indeksen opp 3,5 prosent. Kospi 200 i Sør-Korea stiger to prosent.Da Tokyo-børsen stengte var Nikkei opp 2,6 prosent, mens Topix sluttet opp 2,75 prosent. CSI 300 steg 1,8 prosent, mens Kospi 200 avanserte 2,05 prosent.Ifølge Reuters bidro til optimismen på slutten av dagen.Her finner du Her finner du alle .. Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .