Oslo Børs har åpnet som følge av stigende oljepriser. Etter 16 minutters handel er hovedindeksen opp 1,6 prosent til 231,95 poeng.Brent-olje for februar-levering går nå for 45,40 dollar fatet, opp 1,3 prosent. Da børsen stengte tirsdag var prisen 44,69 dollar.StatoilHydro viderefører sin vekststrategi og opprettholder ambisjonen om økt egenproduksjon av olje og gass fram til 2012, tross stor usikkerhet i verdensøkonomien og oljemarkedet.På strategioppdateringen i London i dag legger konsernsjef Helge Lund og konserndirektør for økonomi og finans, Eldar Sætre, fram nye prognoser for selskapets olje- og gassproduksjon, investeringer og leteaktivitet i 2009. ().StatoilHydro-aksjen stiger 1,8 prosent til 118 kroner. Rett etter åpning var kursen helt oppe i 120,20 kroner.John Fredriksen-selskapene Golden Ocean og Seadrill løftes nesten tre prosent.Fiskeaksjene Austevoll Seafood og Cermaq går nesten 10 prosent. Hurtigruten er opp 11 prosent til 3,95 kroner. Siden nyttår er oppturen på 34 prosent. Gårsdagens slaktoffer Nexus er opp 12 prosent.MediCult kan vise til opptur på hele 40,2 prosent til 11,50 kroner på om at svenske Vitrolife vil by på selskapet. Oppkjøpet skal gjøres opp i aksjer, noe som priser MediCult til 362 millioner kroner (12,76 kroner per aksje).Wega Mining går ex spleis. Siste notering er 1,21 kroner, noe som tilsvarer et fall på 15,4 prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 300 millioner kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .