Bred oppgang i Asia

De aller fleste asiatiske indeksene endte opp mandag på Obama og olje.

En asiatisk trader liker det han ser på en solid børsdag

Nikkei 225 i Tokyo er opp 2,07 prosent til 9043 poeng, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 1,25 prosent, så stiger CSI 300 i Shanghai 1,78 prosent.Her kan du følge utviklingen til alle de asiatiske indekseneEtter i dag kan japanske investorer se tilbake på åtte dager sammenhengende oppgang, den lengste sammenhengende oppturen siden 2004, skriver Bloomberg.ObamaUSAs påtroppende president Barack Obama tegnet omrisset av det som skal bli en ny redningspakke for økonomien i USA - om bare Kongressen vil gå med på det.Det viktigste målet med den nye redningspakken er å skape 3 millioner nye arbeidsplasser, sa Obama lørdag.Obama-effekten ble følt i mange aksjer, deriblant Nintendo, som steg 5,4 prosent på USA-optimisme.Olje og positivitetEt fat nordsjøolje med leveranse i februar omsettes for 47,62 dollar per fat, opp 1,51 prosent i dag.- Problemene i Gaza har gjort markedet nervøst, sier en risikoanalytiker til Bloomberg.Nippon Mining Holdings la på seg 3,7 prosent, mens både Showa Shell Sekiyu og Nippon Oil Corp falt tilbake i underkant av en prosent.- Hvis oljeprisen kan stige, og holde seg høy, har jeg grunn til å være noe mer positiv, sier en forvalter til Bloomberg.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.