Comeback for den norske kronen

Valutaanalytiker Maren Romstad i DnB NOR Markets forklarer hvorfor kronen har styrket seg såpass kraftig.

Foto: Scanpix

- Tendenser til økt risikoappetitt er nok en viktig grunn til at kronen styrker seg, skriver valutaanalytiker Maren Romstad i DnB NOR Markets i dagens morgenrapport.- Det samme observerer vi også for den svenske kronen, som de siste månedene har hatt mange av de samme karakteristika som den norske kronen. Den svenske kronen har også styrket seg over helgen, til tross for en svært svak PMI-indeks. Med nye bøker og blanke ark kan det se ut som om flere ønsker å kjøpe scandies igjen. Tall bekrefter også at utenlandske aktører som smått beveger seg inn i kronemarkedet igjen, men hvorvidt denne tendens vil vare ved er for tidlig å si. Høyere oljepris kan være grunnen til at den norske kronen har styrket seg mer enn den svenske, skriver hun.Slik er de siste krysningene USDNOK: 6,85 EURNOK: 9,54GBPNOK: 9,96 CHFNOK: 6,37 JPYNOK: 0,0746 EURUSD: 1,3924Følg valutamarkedet live her