De heteste aksjene på Oslo Børs

Vi kjøpte mest XACT Derivat Bear på Oslo Børs i desember. Sjekk topplisten her.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Nordnet melder om historisk høy desemberaktivitet blant privatpersoner på Oslo Børs.REC var den mest populære enkeltaksjen i desember med 68.225 transaksjoner. De ti mest populære aksjene blant privatinvestorer målt i antall transaksjoner i desember var REC, Yara, Xact Derivat Bull, StatoilHydro, Seadrill, Golden Ocean Group, Xact Derivat Bear, Norsk Hydro PGS og DNO.De fem enkeltaksjene privatpersoner kjøpte mest målt i kroner i desember var XACT Derivat Bear, Sevan, Frontline, Norsk Skog og Norwegian Property. De fem enkeltaksjene privatpersoner solgte mest målt i kroner i desember var Yara, Orkla, PGS, RCL og DNO.- For fjerde måned på rad nettokjøper privatpersoner aksjer på Oslo Børs, og for første gang er Xact Derivat Bear den aksjen privatpersoner kjøpte mest målt i kroner. Dette i tillegg til at Xact Derivat Bear er på topplisten over de mest kjøpte aksjene er spesielt. Dette kan skyldes at privatpersonene er splittet i forhold til hvor Oslo Børs skal, eller at mange har valgt å sikre sine porteføljer for eventuelle kursfall i desember og januar ved å kjøpe Xact Derivat Bear, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank, i meldingen.