Derfor faller krona torsdag

Krona svekker seg etter mange dagers opptur.

Foto: Scanpix

- En viktig faktor bak det siste døgnets kronesvekkelse har vært et stort fall i oljeprisene. Tall for amerikanske oljelagre viste store lagre for både råolje og gass. Råoljelagrene steg langt mer enn ventet på forhånd. Prisen på et fat amerikansk råolje falt med nesten 6 dollar. Gårsdagens kraftig fall, nesten 15 prosent, er det største på en dag siden høsten 2001, skriver Maren Romstad i DnB NOR Markets i meglerhusets morgenrapport.Et fat nordsjøolje på februar-kontrakt omsettes for 46,04 dollar, svakt opp i dag, men betydelig lavere enn gårsdagens noteringer i forkant av rapporten fra Department of Energy.Les også: Vil rentemøtet påvirke krona? Her er de siste valutakrysningene:USDNOK: 7,0175EURNOK: 9,5270GBPNOK: 10,5256CHFNOK: 6,3564JPYNOK: 0,07649Følg valuta i sanntid her