Derfor stiger aksjen mens børsen faller

Oslo Børs sliter i motbakke i dag men en aksje påvirkes ikke av dette. Her er grunnen til at Norsk Hydro har vind i seilene.

Oslo Børs har opplevd pen oppgang så langt i 2009, men i dag går det litt tråere. Et stykke ut i børsdagen er hovedindeksen ned 1,06 prosent til 248,54 poeng.Men det virker ikke å påvirke Norsk Hydro-aksjen nevneverdig. Selv om det ikke er voldsom oppgang for Norsk Hydro heller, så legger den på seg 0,95 prosent til 32 kroner. Aksjen var på et tidspunkt opp nesten to prosent.Hovedgrunnen til dette er nyheten om at verdens største aluminiumsprodusent, Alcoa Inc, planlegger å kutte mer enn 15.000 stillinger og kutte i aluminiumsproduksjonen.- Det er viktig at aktørene kutter produksjonen for å prøve å balansere markedet. Og hvis det er troverdige kutt som man ser vil komme, så verdsetter markedet det i disse dager, forklarer analytiker Gudmund Halle Isfeldt i DnB NOR Markets.