Mandag ble det kjent at.På en pressekonferanse gikk det frem at Reiten mener syv-åtte år som konsernsjef i Hydro er en "fornuftig og riktig tidsperiode for en så krevende stilling", skriver TDN Finans.- Nå var jeg i den situasjonen at jeg vil runde 8-års dagen utpå våren. Det er bakgrunnen til at jeg i november meddelte styret at jeg ville trekke meg tilbake. (..) Jeg har også tro på den nye energien som følge med nye krefter. Nye blikk, nye øyne, ny energi inn, sa Reiten.Han la også til at hensynet til familien er en av årsakene til at hans periode som konsernsjef i Norsk Hydro nå går mot slutten.Ifølge nyhetsbyrået mener Reiten Svein Richard Brandtzæg er den kandidaten som er best egnet til å ta over som konsernsjef i Norsk Hydro.Samtidig avviste Reiten at avgangen hadde noe med Libya-saken å gjøre.