David Abramson fra BCA Research er på Norgesbesøk i forbindelse med Skagen Fondenes Nyttårskonferanse. Han tror økonomien vil forbedre seg i løpet av andre halvår i år.- Det handler om tro og håp. Finanspolitikken har så vidt begynt å løsne, men det er mer et rykte enn en realitet og rentekuttene kom for sent. Likevel tror jeg økonomien vil forbedre seg i løpet av andre halvår 2009, i hvert fall for noen måneder.Aksjemarkedet tror strategen står foran en 3-6 måneders opptur.- Når det gjelder aksjemarkedene er det viktig å forstå forskjellen på det strukturelle og sykliske. Aksjemarkedet er i et strukturelt bearmarket. Det betyr ikke at de vil falle for alltid, men det blir tøft å passere de gamle rekordnoteringene, sier han og fortsetter:- Syklisk kan vi få et bra rally når de finans- og pengepolitiske tiltakene begynner å virke, og så lenge obligasjonsmarkedet ikke knekker sammen. Det er duket for et 3-6 måneders aksjerally. Utover disse 3-6 månedene tror jeg ikke rallyet vil vare. Den amerikanske konsumenten og bankene trenger tid på å bedre seg, sier Abramson til HegnarOnline.