- Det kan ta lang tid før Obamas kur virker

Kommer Obama-pakken alt for sent? Dersom USAs nye president får hver cent han spør om vil det trolig likevel ta lang tid før man ser noe bedring i økonomien.

President Barack Obama - Foto: Scanpix

775 milliarder dollar. Så stor tror Obama og hans rådgivere at den totale størrelsen på USA-krisepakken til syvende og sist vil bli, skriver Reuters.Men kommer pakken alt for sent, og når får vanlige amerikanere se noe til følgende og ikke minst de nye jobbene som Obama har sagt han skal skape?Mest sannsynlig ikke før langt inn i 2010. Så lang tid tar det nemlig før skattekutt og andre tiltak virkelig skal få satt seg.- Selv om pengene skulle komme på plass lynhurtig, vil ikke denne krisepakken virke fullt ut før 2010, sier David Rosenberg hos Merrill Lynch i en kommentar.Nedbremsingen i økonomien i USA regnes nemlig nå å være så stor at det skal veldig mye til før hjulene igjen går som normalt over dammen.