- Dette er nøkkel nummer én for å løse krisen

Norsk politikk- og næringslivstopper er i dag samlet i Operaen i Oslo. Slik mener de nasjonen skal loses gjennom krisen.

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR - Foto: Scanpix

Norske politikk- og næringslivstopper er i dag samlet i Operaen i Oslo. Her skal de diskutere landets utfordringer i tiden som kommer. Og de profilerte toppfigurene hadde alle sine klare oppfatninger om hvordan Norge best skal loses gjennom krisen i økonomien.Les om HegnarOnlines møte med Nouriel Roubini, også kjent som Dr. Doom!- Først og fremst at vi sikrer kredittilgangen. Nøkkel nummer én for å løse krisen er å rette søkelyset mot pengetilgang for bankene, uttalte Eivind Reiten, konsernsjef i Hydro til DN.Reiten mener dette er viktigst fordi pengetilgangen er selve blodomløpet i næringslivet i Norge.Finn Bergesen jr. i NHO dro ovenfor avisen frem skattelettelser som en mulig vei ut fra krisen, mens Idar Kreutzer, konsernsjef i Storebrand, nevnte finansieringen av foretakssektoren som spesielt viktig.- Vi har en unik konkurransesituasjon i utgangspunktet. Så det gjelder bare nå å dosere virkemiddelbruken riktig. Sørge for at man får en støtte til de sektorene som er mest utsatt, sa Bjerke, konsernsjef i DnB Nor til samme avis.