I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer Nordeas sjeføkonom Erik Bruce ukens viktigste nyheter.- Ukens kalender er mer spennende enn dagens, men ikke i nærheten av forrige ukes. Klart høydepunkt blir rentemøte i ECB. Det er relativt stor usikkerhet om utfallet. ECB-medlemmene har vært tilbakeholdne med å gi noen signaler om januar møte. De økonomiske tallene har vært på den svake siden og inflasjonen har avtatt markant og antagelig mer enn ECB ventet. På den annen side er det forsiktige tegn til at forholdene i finansmarkedene er noe bedre, sier Bruce.- Markedet priser så vidt vi kan bedømme inn 50 bp med en viss sannsynlighet for 75bp. 75bp synes vi høres ut som mye. Vi holder en knapp på at det blir bare 25 bp, selv om vi ikke blir veldig overrasket om det blir 50bp, sier sjeføkonomen.- Ukens andre store begivenheter er detaljhandel, konsumenttillit og inflasjon i USA. Desember detaljhandel regner vi med er svak med et fall på 1,4 prosent måned til måned, med biler og minus 1,6 prosent uten biler. Konsensus venter noe mindre fall ( -1,2 prosent og -1,4 prosent), avslutter Bruce.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 235,91 poeng, ned 0,68 prosent.