Dette vil påvirke Oslo Børs mandag

Dette bør du få med deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs mandag morgen.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Fredag, første handelsdag i det nye året, endte opp med å bli en innholdsrik og morsom dag på Oslo Børs. Hovedindeksen var aldri i minus, styrket seg så å si for hver time som gikk i løpet av dagen, og endte opp på sin sterkeste notering intradag.Hovedindeksen endte opp 6,10 prosent til 239,24 poeng fredag ettermiddag - en oppgang på 13,76 poeng. Mer solid enn dette har ikke årets første børsdag vært siden 1983!Et fat nordsjøolje med levering i februar ble ved børsens stengetid fredag omsatt for 46,45 dollar fatet. I skrivende stund går Brent-oljen for 47,73 dollar fatet.Det endte i tillegg med oppgang på Wall Street fredag kveld. Dow Jones la på seg 2,94 prosent, S&P 500 steg 3,16 prosent, mens Nasdaq endte opp 3,5 prosent.- Vi har sett det verste, sa en optimistisk forvalter til Bloomberg forrige uke.Starten på januar er den beste siden oppgangen fra bunnen i januar 2003, da fredagens oppgang i oljeprisen gjorde sitt for å sende energiaksjene opp.Mandag morgen endte Nikkei-indeksen i Tokyo opp 2,07 prosent, til 9043,21 poeng.HER kan du lese mer om hva som skjer i dag.På Market Watch finner du en kalender som blant annet viser økonomiske begivenheter, i tillegg til forventninger til markedet og historiske data.