Dette vil påvirke Oslo Børs

Dette bør du få med deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs torsdag.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Onsdagens utvikling på Oslo Børs ble sterkt preget av arbeidsledighetstall, oljelagertall og fallet i oljeprisen. Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 5,83 prosent til 236,55 poeng, og januarrallyet kan være over etter bare noen få dager med oppgang.Ved børsens stengetid onsdag ettermiddag gikk et fat nordsjøolje med leveranse i februar for 48,08 dollar fatet, ned 2,49 dollar. I skrivende stund står Brent-oljen i 46,24 dollar fatet, opp 0,83 prosent.Det endte også med nedgang for amerikanske børser onsdag, etter "generalprøven" for fredagens makrotall. Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA falt med 693.000 personer i desember, mens det var ventet å falle med 472.000 stillinger . Tallet er ansett for å være en forsmak på fredagens tall.De amerikanske oljelagrene økte med 6,7 millioner fat til 325,4 millioner fat sist uke, mens det var ventet å stige med 0,9 millioner fat.Her kan du lese hele USA-kommentaren Her kan du lese om hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada onsdag kveld.Dow Jones endte ned 2,72 prosent til 8.769,70 poeng, mens S&P 500 falt 3,0 prosent, til 906,65 poeng. Nasdaq falt med 3,23 prosent, til 1599,06 poeng.- Økonomien er i veldig, veldig dårlig stand, sa en strateg til Bloomberg onsdag.Torsdag 2009 har startet meget bra for investorene i Asia, men i løpet av torsdagen var alt av årets oppgang blåst bort. MSCI Asia Pacific-indeksen falt med 3,3 prosent til 89,36 poeng, det største fallet indeksen har hatt siden begynnelsen av desember i fjor.I Tokyo endte Nikkei-indeksen ned 3,93 prosent, til 8876,42 poeng torsdag morgen. Hang Seng-indeksen dalte 3,86 prosent til 14.408,40 poeng.S&P/ASX i Australia skrellet av seg 2,26 prosent, i Taiwan ble det nedgang på 5,30 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea falt med 1,83 prosent.Klokken 14.30 i dag kommer det ferske jobless claims-tall fra USA, noe som kan være med på å sende Oslo Børs ytterligere nedover. Og halvannen time før det kommer rentebeslutningen i England, der styringsrenten nå ligger på 2 prosent.HER kan du lese mer om hva som skjer i dag.På Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.