Dette vil påvirke Oslo Børs

Dette bør du få med deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs onsdag.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 3,3 prosent til 251,19 poeng tirsdag ettermiddag. På det meste var børsen opp 4,5 prosent. Bakgrunnen for at det klabbet på slutten av dagen var at det kom skuffende makrotall fra USA (industriordre, ISM non-manufacturing og pending home sales).Ved børsens stengetid var prisen på Brent-olje 49,89 dollar fatet (februar-kontrakten), opp 0,5 prosent. I skrivende stund står Brent-oljen i 50,19 dollar fatet, ned 0,67 prosent.Europa-børsene steg også tirsdag. Det var sjette dagen på rad med opptur.FTSEurofirst 300 endte opp 1,6 prosent, mens FTSE 100 i London steg 1,1 prosent. DAX i Frankfurt og CAC 40 i Paris nøyde seg med en oppgang på 0,7 prosent.Oppgang ble det også for amerikanske børser tirsdag kveld. Wall Street steg på spekulasjoner om at Barack Obamas pakke på 775 milliarder dollar, som skal brukes til skattekutt og høyere offentlig forbruk, vil føre til oppsving i økonomien.Standard & Poor's 500-indeks endte opp 0,78 prosent til 934,70 poeng, mens Dow Jones Industrial Average klatret 0,69 prosent til 9.015,1 poeng.S&P 500 har steget 24 prosent fra bunnen 20. november.I dag I Tokyo endte Nikkei-indeksen opp 1,74 prosent onsdag morgen, til 9239,24 poeng.På Market Watch på HegnarOnline finner du en kalender/oversikt som blant annet viser dagens økonomiske begivenheter, i tillegg til forventninger i markedet og historiske data. Den viser blant annet at engrosprisindeksen for desember i Tyskland blir offentligjort i dag. I tillegg kommer det produsentpriser i EU for november og sysselsettingstall både fra Norge og USA.Produsentprisene sier noe om utsiktene til prisveksten. Faller veksten i produsentprisene vil det også kunne bety mindre prispress og avtagende inflasjon. Sysselsettingstallene er en viktig indikator på helsetilstanden og utviklingen i økonomien.HER kan du finner ut mer om hva som skjer i dag.