Uken starter med en markert nedgang på Oslo Børs. En fallende oljepris bidrar til å sende hovedindeksen ned 1,34 prosent til 234,34 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,9 milliarder kroner.Selv om kursfall preger mandagen, finner vi fem aksjer som kan vise til kursoppganger på mer enn 15 prosent. Best går det med Hurtigruten som stiger hele 33,45 prosent. Stortingsrepresentant fra Troms, Lena Jensen (SV), mener staten bør selge seg ut av SAS og i stedet kjøpe Hurtigruten.- Det er mye viktigere at staten eier majoriteten i Hurtigruten enn en liten aksjepost i SAS. Jeg tar nå til orde for at staten kjøper seg inn med 800 millioner kroner. Det vil gi staten en eierandel på 60 prosent, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå.På vinnerlisten finner vi også Ignis som legger på seg 16,92 prosent, Intex Resources klatrer 16,88 prosent, Repant stiger 15,79 prosent mens verdien på GIPS har økt med 15,15 prosent. Volumet på de to sistnevnte er meget tynt.Se ogsåpå web-TV. Sendingen starter klokken 16.05.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .