Dollaren bryter grenser

Det er et momentum i dollaren som er sterkere enn det i krona.

Krona har stryket seg mot de fleste store valutaene den seneste tiden, med unntak av dollaren som igjen bryter grenser. En dollar koster nå igjen over 7 kroner. Kombinert med oljeprisoppgangen lover dette godt for norsk økonomi. Et fat nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 345 kroner, noe som er betydelig sterkere enn før jul. I statsbudsjettet er det lagt til grunn en snittpris på oljen på 500 kroner per fat for 2009.- Obamas stimulipakke kom inn høyere enn ventet, og er mer rettet mot skattekutt enn ventet. Dette er positivt for dollar-sentimentet, men bevegelsene vi ser kan være overdrevet som følge av tynt volum, sa valutastrategen Adam Cole til Bloomberg i går.Slik er de seneste valutakrysningene:USDNOK: 7,0286EURNOK: 9,4432GBPNOK: 10,3396CHFNOK: 6,2866JPYNOK: 0,07502Her kan du følge valutautviklingen i sanntid