Dr. Doom har talt: 2009 blir knalltøft

Han kalles Dr. Doom etter å ha forutsett finanskrisen i 2006. Nå forteller han deg hvordan 2009 blir.

Foto: iStockphoto

Globale aksjekurser falt mer enn 50 prosent i fjor, men risikoen på nedsiden er fortsatt stor, advarer professor Nouriel Roubini ved New York University i en artikkel, skriver Finansavisen.- De neste månedene vil makroøkonomiske nyheter og resultatrapporteringen fra rundt omkring på kloden være mye verre enn ventet, noe som vil gi ytterligere press nedover på prisene på risikable aktiva, fordi aksjeanalytikerne fortsatt innbiller seg at tilbakegangen vil være mild og kort, skriver han.Roubini kalles gjerne dr. Doom etter å ha spådd finanskrisen i 2006.Risikoen for fullstendig nedsmeltning i det globale finanssystemet er blitt lavere, medgir Roubini, takket være omfattende tiltak fra mange land, skriver Finansavisen.Men kredittskvisen vil bli verre, spår han, og nedgiringen vil fortsette. Hedgefond og andre blir nødt til å avvikle posisjoner i illikvide markeder.- Bare aggressive, koordinerte og effektive tiltak fra utviklede økonomier og vekstøkonomiene kan sikre at den globale økonomien får et oppsving i 2010, snarere enn å gå inn i en mer langvarig periode med økonomisk stagnasjon, skriver Roubini.Les mer om Dr. Dooms syn på krisen og 2009 her. Her finner du Roubini's blog.