Dramatisk krasj for söta bror

Saab og Volvo opplever i likhet med sine amerikanske eiere dramatisk salgssvikt i USA.

Foto: Scanpix

Saab og Volvo opplever i likhet med sine amerikanske eiere dramatisk salgssvikt i USA.Salget av nye Saab-biler falt i desember med 57 prosent, mens salget av Volvoer falt med 47 prosent, sammenlignet med desember 2007.Volvo, som kan tilby ni ulike bilmodeller på det amerikanske markedet, solgte i desember knappe 5.000 nye biler. Den svenske bilprodusenten gjorde det dermed dårligst av alle i Ford-konsernet.Saab gjorde det enda dårligere og solgte bare 1.200 biler i desember, og de bidro dermed til å trekke ned et fra før dårlig resultat for sin amerikanske eier General Motors.GM eier i tillegg Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Hummer, Pontiac og Saturn, og oppleve en salgssvikt på drøyt 31 prosent i fjorårets siste måned.