En milliard i total skivebom

Selskapet skulle satse stort og gikk for å hente en milliard kroner. Mageplasket som kom var på fattige 6,5 millioner. Jens P. Heyerdahls nye baby har så langt ikke blitt noen suksess.

Jens P. Heyerdahl - Foto: Scanpix

I fjor sommer planla Vetro Solar i Kristiansand å hente inn én milliard kroner før årsskiftet for å bygge en gigantfabrikk i såkalte «Solar Valley» i Thalheim øst i Tyskland, skriver Finansavisen.Ved anlegget skulle kristiansanderne produsere spesialglass til solcelleindustrien, og første spadetak var påtenkt i løpet av høsten.Både Glitnir (nå RS Platou Markets) og Pareto Securities ble leid inn for å skaffe finansieringen, men da Vetro Solar skulle trykke opp nye aksjer var full stopp i markedet.- Vi kunne ikke hatt dårligere timing, oppsummerer adm. direktør Anders Gaudestad.Til sammen har aksjonærene i Vetro Solar, med tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl og Stavanger-investor Tore Lie i spissen, brukt 40 millioner kroner på å bygge opp bedriften etter oppstarten i 2006.Nå har Vetro Solar hentet inn 6,5 millioner kroner til dumpingkurs én krone per aksje.Og milliarden som skulle hentes inn kan selskapet til nå se langt etter.- Vi får ikke hentet et slikt beløp i dette markedet. Derfor må vi henvende oss mot industrielle aktører, og bygge opp selskapet i flere faser, sier Anders Gaudestad til Finansavisen.