Er Bjørn Kjos feig eller smart?

Norwegian-sjef Bjørn Kjos tør ikke sikre prisen på drivstoff.

Foto: Finansavisen

Norwegian-sjef Bjørn Kjos uttalte til Finansavisen da oljeprisen falt kraftig i høst at han ville begynne å sikre flydrivstoff så snart prisnivået snudde. Kjos vil imidlertid ikke sikre drivstoff nå, selv om oljeprisen igjen har passert 50 dollar fatet. Flyselskapet hadde som mål å øke sikringsvolumet etappevis inntil 30 prosent av forbruket.- Vi må først se et fremtidsscenario hvor vi er rimelig trygg på at ikke prisnivået faller igjen raskt, sier Kjos.- I løpet av det siste halve året har bankene begynt å kreve garantier for sikringspremien, så snart prisnivået på flydrivstoff faller. For de store flyselskapene kan det fort bety flere hundre millioner kroner for sikring frem i tid, hevder Kjos.Ut første kvartal i år har Norwegian sikret 30 prosent av drivstofforbruket, men ligger deretter åpne, skriver avisen.