Europa-børser i pluss

Investorene klamrer seg til håpet. De store børsene i Europa snur opp.

Foto: Scanpix

Ifølge Reuters håper europeiske investorer på at redningspakker fra Tyskland og USAs påtroppende president Barack Obama vil bidra til sterkere aksjemarkeder. Farmasi- og bilaksjer er blant vinnerne.- I stedet for å fokusere på de triste nøkkeltallene og selskapsresultatene, håper markedene at disse planene vil virke. Forventningene om at Obama vil komme med en stor stimulansepakke hjelper, sier markedsstrateg Bernard McAlinden hos NCB Stockbrokers.- Markedet ser etter et hvilket som helst signal om at noen av de fremtidsbaserte indikatorene, som PMI, har bunnet ut, legger han til.Etter at pilene pekte ned for en time siden, har de store europeiske børsene nå snudd opp. Tyske DAX stiger 1,4 prosent, franske CAC 40 nesten én prosent, mens britiske FTSE avanserer rundt 0,6 prosent.