Fantastisk i 2008. 2009 blir blytungt

Mens de fleste andre slet opplevde denne sektoren de reneste bonanzatider i 2008. 2009 blir derimot langt tyngre.

Foto: Scanpix

Spotmarkedet for supplyskip i Nordsjøen har så langt styrt klart av finanskrisen, skriver Finansavisen.Etter en relativt tung start på året tok supplymarkedet av når de fleste andre markedssegmenter gikk rett ned i kjelleren. Senhøstes steg ratene for de største ankerhåndteringsfartøyene helt opp i 230.000 pund dagen.- Andre halvdel av 2008 ble bonanzatider for rederne. Ratene steg helt opp i rekordnivåer på 230.000 pund dagen for de største ankerhåndteringsfartøyene, skriver R.G. Hagland i skipsmeglerhusets seneste månedsrapport.R.G. Hagland tror imidlertid at supplyrederne kan få det langt tyngre til neste år, skriver Finansavisen.- Det vil bli interessant å se hvordan markedet utvikler seg. Hvis oljeprisen blir liggende på dagens nivå samtidig som verdensøkonomien og de finansielle markedene ikke normaliserer seg kan konsekvensene bli dramatiske for eiere av rigger, FPSOer og supplyskip som ikke har langsiktig finansiering i ryggen, skriver R.G. Hagland.