Gulltaper på svak børs

Haudemanns kriseaksje dagens taper, da StatoilHydro senker hovedindeksen.

Foto: Finansavisen

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 1,16 prosent til 248,35 poeng.Omsetning er laber, da verdipapirer verdt 1,9 milliarder kroner har skiftet eier så langt på Oslo Børs. På Oslo Børs stiger 89 verdipapirer, 108 faller i verdi, mens 79 står på stedet hvil.StatoilHydro-aksjen, som alene er over 30 prosent av Hovedindeksen, faller tilbake 1,83 prosent til 128,60 kroner. Et fat nordsjøolje med leveranse i februar omsettes for 50,67 dollar, såvidt opp i dag (15 cent).Haudemanns kriseaksje- I det nye styret er det både industriell og finansiell kompetanse. Vi har nå to med finansiell bakgrunn og tre fra det industrielle, sa konstituert Wega Mining-sjef Hans Arne L`Orange ifølge Finansavisen.Ut av styret forsvinner hovedaksjonær Jan Haudemann-Andersen, styreleder Rabb E. Lund, investor Rune Rinnan, samt Colin Ellison, Tove Tvedt og Ingrid Elvira Leisner.Aksjen er ned 14,3 prosent, etter å ha fått utrolig mengder juling på børsen i 2008. På topp i 2008 ble aksjen handlet for utrolige 5,5 kroner, mens den i dag handles på skarve 12 øre.Vinnere og tapereDet er pennystocks på topp og bunn i dag, da Tandberg Storage legger på seg ett øre, og er opp 12,5 prosent som dagens vinner til lunsjtider. Tidligere i høst har Fredrik Thoresen i DnB NOR Markets argumenter for at TST-aksjen ikke bør handles over 7 øre som følge av avtalen mellom Tandberg Storage og Tandberg Data.Itera-aksjen er opp 9,09 prosent til 2,40 kroner, mens Exense er opp 8,70 prosent til 25 øre.Foruten Wega Mining, faller Petromena-aksjen 10,7 prosent til 1,25 kroner, RomReal faller 10 prosent til 1,62 kroner og Fara-aksjen er ned 9,89 prosent til 82 øre.De størsteStore selskaper som Yara, Seadrill og Orkla faller tilbake henholdsvis 0,77 prosent, 0,61 prosent og 2,10 prosent. Norsk Hydro er derimot opp 0,32 prosent, mens REC er opp 0,95 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.