Hegnar: Mindre skatt

- Finansminister Kristin Halvorsen får latterkrampe hver gang, skriver redaktør Trygve Hegnar.

Trygve Hegnar - Foto: Scanpix

26. januar vil regjeringen presentere en tiltakspakke for å hanskes med finanskrisen.Ansvarlig redaktør Trygve Hegnar i Finansavisen tviler på at regjeringen vil inkludere skattelettelser i pakken sin, og viser til uttalelser fra finanspolitisk talsmann i SV, Heikki Holmås, som avviser at de vil satse på dette virkemiddelet for å få fart på etterspørselen.På lederplass i dag viser Hegnar til at andre land vil inkludere skattelettelser i sine kommende redningspakker. Det gjelder ikke minst for USA, der den påtroppende presidenten Barack Obama etter sigende vil la skattelettelser utgjøre 300 av 775 milliarder dollar.- I Norge blir man av de rødgrønne politikerne nærmest fremstilt som spedalsk, hvis man foreslår det samme. Finansministeren Kristin Halvorsen får latterkrampe hver gang, skriver redaktøren.Hegnar mener at det for SV dreier seg om ideologi og ikke praktisk politikk.Hele lederen finner du i dagens Finansavisen.