Hegnar om boligprisene

Hvor går boligprisene i 2009? Her er redaktør Trygve Hegnars spådom.

Trygve Hegnar - Foto: Scanpix

Tall Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la frem fredag viste at boligprisene falt med 1,1 prosent fra november til desember. Sesongjusterte var prisfallet på 0,1 prosent i desember.Fra desember 2007 til desember 2008 var prisfallet 8,8 prosent, mens nedturen fra toppen i august 2007 er på 14 prosent.Ansvarlig redaktør Trygve Hegnar i Finansavisen lar seg ikke skremme av disse tallene, og påpeker på lederplass i dag at norske boligeiere har sluppet relativt billig unna sammenlignet med 1992, da prisene falt 40 prosent på kort tid.Hegnar tror prisene vil komme ytterligere litt ned i 2009.- Kanskje vil vi få se et prisfall på 5-10 prosent i 1. halvår, og deretter en forsiktig prisoppgang igjen i 2. halvår og inn i 2010, skriver han.Les hele lederen i dagens avis.