Her er kronprinsens økonomiske rådgiver

Norsk toppsjef er kronprins Haakons økonomiske rådgiver. De to møtes for å diskutere industri, næringsliv og økonomi.

Kronprins Håkon og Sigbjørn Johnsen - Foto: Scanpix

Hydro-sjef Eivind Reiten er kronprins Haakons økonomiske rådgiver. De to møtes for å diskutere industri, næringsliv og økonomi.Reiten ledet onsdag et lukket møte om finanskrisen med kronprins Haakon som deltaker under NHOs årskonferanse.- Vi kjenner hverandre godt, sier Reiten til Dagens Næringsliv.Han bekrefter at han er kronprinsens rådgiver i økonomiske spørsmål.- Ordet mentor er misvisende, men vi møtes fra tid til annen og diskuterer spørsmål om industri, norsk næringsliv og internasjonal økonomi. Det er spørsmål jeg som næringslivsleder og økonom forhåpentligvis har kjennskap til, sier Reiten.Han vil ikke si hvor lenge han har hatt møter med kronprinsen.- Vi har kjent hverandre en stund. Det er relativt naturlig, vi møtes i en del sammenhenger, sier han.Reiten vil ikke si noe mer om møtene, men opplyser at det er et ønske fra kronprins Haakon om å holde seg oppdatert og ha samtalepartnere på viktige samfunnsområder.Slottets stabssjef Randi Vesselthun vil ikke svare på spørsmål om denne saken, og henviser til Slottets informasjonsansvarlig. Men heller ikke der vil noen si noe.- Hvem de kongelige har møter med privat, gir vi ikke opplysninger om, sier kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen.Under møtet onsdag deltok blant annet også miljøvernminister Erik Solheim (SV).- Temaet var hvordan finanskrisen påvirker de globale maktforholdene i verden og hvordan makt flyttes fra Vesten til Kina og India, sier Solheim.Han opplyser at kronprinsen tok ordet flere ganger på møtet.