Hurtigruten har gått på grunn

Et av Hurtigrutens skip, med 153 passasjerer om bord, har grunnstøtt ved havna i Trondheim.

Hurtigruteskipet "Richard With" gikk på grunn rett ved Pir 2 i Trondheim Havn. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX

Ifølge Dagbladet.no har Hurtigruteskipet MS «Richard With» grunnstøtt ved havna i Trondheim. Det skal være 153 passasjerer ombord.- Vi har fått melding om at hurtigruteskipet «Richard With» har havnet i fjæresteinene utenfor Pir 2 ved kaia i Trondheim. Den skal ha truffet grunn på motsatt side av der den skulle legge til. Havnevakta varslet oss, men vi vet ikke så mye ennå, sier Per Ottem ved brannvakta i Trondheim til Dagbladet.no.- Vi har ikke sett noe tegn til lekkasje av drivstoff fra båten. Skipet har slik det ser ut bare hull i skroget ved propellen. Det jobbes nå med å begrense skadene, og taubåter forsøker å trekke skipet vekk fra fjæra, sier Sigurd Kleiven, havnekaptein ved Havnevakta til Dagbladet.no.