Hvor mye koster det å være storaksjonær?

Har aksjekursen falt nok, kan du bli syvende største aksjonær for like over 50.000 kroner.

Foto: iStockPhoto

Utviklingen i Tandberg Storage-aksjen er en nitrist historie. Aksjen omsettes i skrivende stund mellom 9 og 8 øre, og det er vanskelig å se hva som skal sende den opp til gamle høyder. All time high for aksjen er på 6,49 kroner, og den har falt hele 96 prosent de siste tolv månedene.Et slikt kursfall byr på uante muligheter for hobbyinvestorer, da man kan kjøpe seg solid opp i et selskapet for en billig penge.Kent-Håvard Johansen er ny på topp 20-listen over de største aksjonærene i Tandberg Storage, og det er trolig at Johansen brukte like i overkant av 50.000 kroner for å havne på denne ekslusive listen. Han eier kun 0,19 prosent av aksjene, da Tandberg Data eier hele 83,67 prosent av selskapet.Tallene stammer fra Oslo Børs' statistikktjeneste Manamind.