Hvorfor går offshore-aksjen bananas?

Aksjen har sterk vind i seilene på en generelt solid børsdag. Men hva er bakgrunnen for at Sevan Marine tar av?

1

Oslo Børs ser ut til å starte 2009 på en fremragende måte, og i skrivende stund er vi opp 3,53 prosent til 233,43 poeng.En av aksjene som har god vind i seilene i innledningen av året er Sevan Marine, som fikk usedvanlig mye juling i 2008. Aksjen er nå opp 12,70 prosent til 8,34 kroner.Det har imidlertid ikke kommer noen nyheter fra selskapet som kan forklare oppgangen.Analytiker Ingolf Gillesdal i Nordea Markets mener at det ikke er noen spesiell grunn til at aksjen stiger så kraftig fredag, melder TDN Finans. Han viser til at aksjen har falt mye den seneste tiden.De nyhetene som har kommet om Sevan er faktisk negative, mener Gillesdal, i og med at det er usikkerhet rundt selskapet Oilexcos fremtid.Oljeselskapet har kontrakt med Sevan Marine i fem år for enheten "Sevan Voyageur"- Hvis de går konkurs har ikke Sevan noe kontrakt. Selskapet trenger den kontantstrømmen, sier Gillesdal til TDN Finans. Han sier at det er svært vanskelig for selskapet å få nye kontrakter for denne enheten i dagens marked, men at mye risikoen knyttet mot Oilexco allerede er priset inn i aksjen.Nordea Markets har likevel en kjøpsanbefaling på Sevan, med et kursmål på 12 kroner på aksjen.Sevan Marine er omsatt for 42 millioner kroner.