- Kjøp aksjer nå og kjøp disse

- Risiko har sjelden vært billigere, sier storbanken og mener tiden er inne for å kjøpe aksjer. Her er hvilke selskaper man bør se etter.

Foto: Scanpix

Citis økonomer og strateger er, om ikke direkte optimistiske, så i hvert fall temmelig rolige til sinns ved inngangen til 2009, skriver Finansavisen.«Resesjon? Ja. Depresjon? Nei», slår de fast i sin ferske Europa-rapport. «Gjeldsboblen har sprukket. Skaden har skjedd.Oppryddingen er i gang,» lyder værvarselet. Veien inn i uføret beskrives slik: «Risiko har sjelden vært billigere. Risikofrie plasseringer har sjelden vært dyrere».Bankens kunder for nå klare kjøpsanbefalinger, først og fremst AB Inbev, AstraZeneca, BHP Billiton, Nestlé, Pearson, Sampo, Swisscom, Vivendi, Vodafone og Zurich FS.Citis globale strateger tror markedene stabiliserer seg i år, men tviler på noe rally før inntjeningen tar seg opp. USA-strategen Tobias Levkovich tror oppturen i USA starter i løpet av året og lander på et S&P-mål på 1.000.S&P 500 endte i går kveld på 927,45 poeng.