Følgende tre aksjer kan være god kjøp fremover, mener forvalter Alf Inge Gjerde:
- Yara- Orkla- Norsk Hydro
- De beste investeringene fremover vil være de store, selskaper som typisk er de selskapene som utenlandske investorer vil kaste seg over hvis de skal inn i Norge igjen, sier Gjerde til Finansavisen.Derfor trekker han spesielt frem Yara, Orkla og Hydro.- De har alle falt mye og er lavt priset i forhold til de verdiene som ligger i selskapet. Dessuten har de greie balanser og er dyktige innenfor sine områder.Gjerde tror imidlertid det kan ta tid før markedet kommer seg nevneverdig.- Det er tøft i markedet nå og det kommer til å komme en del skuffende tall fremover. Selskapene har lavere inntjening, kutter produksjon og tar nedskrivninger. Ifølge forvalteren er det store spørsmålet hvor mye som er tatt hensyn til i aksjekursene allerede, sier han til Finansavisen.