Prisen er satt til 310 millioner euro eller 2,9 milliarder kroner, melder italienske nyhetsbyråer.Nyheten om oppkjøpet, som ikke var bekreftet av Alitalia-ledelsen, kom mandag - dagen før «nye» Alitalia skulle lanseres med en sterkt redusert rutenett. Det kriserammede selskapet har vært gjennom en omfattende slankeprosess. Det har også fusjonert med innenriksselskapet Air One.- Jeg tror det vil bli et mye bedre flyselskap, og fra begynnelsen av blir det først og fremst et italiensk og europeisk snarere enn et globalt selskap, sier analytikeren Diogenis Papiomytis.Tyske Lufthansa sa i forrige uke nei til å gå inn med penger i det omdannede Alitalia. Lufthansa, som i desember kunngjorde at selskapet overtar den østerrikske statens post på 41,56 prosent av aksjene i Austrian Airlines, satte ny passasjerrekord i 2008.