Etter enorme svingninger i går, stiger kronekursene betydelig fredag. Den norske valutaen stiger over hele linjen, da spesielt mot yen, dollar og sveitsiske franc.Det er tre hovedårsaker til kronestyrkelsen:
  • De lange rentene stiger fredagDe lange rentene stiger fredag
  • Oljeprisen har effektivt sett steget (bytte av kontrakt fører til at real-prisen på nordsjøoljen er opp til 47,40 dollar per fat (mars-kontrakt))Oljeprisen har effektivt sett steget (bytte av kontrakt fører til at real-prisen på nordsjøoljen er opp til 47,40 dollar per fat (mars-kontrakt))
  • Børs-oppgang i USA og NorgeBørs-oppgang i USA og Norge
Ifølge Handelsbanken drives også kronen av en "noe mer optimistiske stemningen".Valutaanalytikere i Nordea Markets og DnB NOR Markets omtaler regelmessig at rundt 8 kroner er normal-nivået på EURNOK, mens rundt 7 kroner er ansett for å være et normalt nivå for dollar.De siste krysningene:USDNOK: 6,95 EURNOK: 9,21 GBPNOK: 10,39 CHFNOK: 6,21 JPYNOK: 0,077