Det vil i så fall bety flere konkurser fram mot sommeren enn for hele fjoråret.I kvartalsanalysen fra Lindorff heter det at norske aksjeselskaper og deres leverandører vil bli truffet av «en bølge av konkurser og tvangsavviklinger».
Nytteløs pakkeSer milliardtap
Videre slås det fast at «ingen realistisk tiltakspakke kan forhindre dette».Administrerende direktør Tore Neby i Lindorff Decision sier til Finansavisen at det allerede har fått for langt for de dårligste selskapene:- Å gi dem mer penger blir som å slå i løse luften, sier han.Han legger til at utestående beløp i inkassosaker kjørt ut fra Lindorff er doblet i løpet av fjoråret, fra 350 millioner kroner per fjerde kvartal i 2007 til 700 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. Antall saker er økt med 40 prosent.Over 200.000 norske aksjeselskaper er kredittvurdert i Lindorff-analysen.17.000 av dem er vurdert å være dårlige betalere og har middels til høy risiko for å gå konkurs i løpet av det neste året. Denne kategorien økte med 1.000 selskaper i løpet av fjorårets siste tre måneder.Disse 17.000 selskapene har til sammen 16,5 milliarder kroner i leverandørgjeld. Neby anslår at 14 prosent av dette, altså 2,4 milliarder kroner, vil gå tapt. Det kan i sin tur også ramme de sunne bedriftene.