Meget overraskende USA-tall

Antallet jobless claims i USA falt overraskende i uken som gikk. Det var ventet en kraftig økning.

Foto: iStockphoto

Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra 491.000 per 27. desember til 467.000 per 3. januar. Mange trodde at foregående ukes fall bare var et blaff i forbindelse med julehøytiden. Det var det ikke.Ifølge vår egen Marke watch var jobless claims ventet til 545.000.Hva er Initial Jobless Claims? Hver uke legger Department of Labor frem en rapport som viser dette tallet. Tallet er hvor mange som har søkt om arbeidsledighetstrygd i USA den seneste uken. Tallet er viktig for å forstå retningen og temperaturen i det amerikanske arbeidsmarkedet. Øker tallet, er det en indikator på at flere har mistet jobben, og vice versa. Økonomer og investorer bruker denne informasjonen som en faktor i sine beregninger. Tallene slippes hver torsdag klokken 14:30 norsk tid, og flytter til tider markedene.