Om boligmarkedet er aldri så dårlig, så er det alltid noen som av ulike grunner må selge. Finansavisen har bedt en rekke meglere komme med sine beste tips til denne gruppen.
Høyest prisantyding = best?- Finpuss objektet
Prisen er selvsagt viktig. Men ikke nødvendigvis slik at megleren som gir deg høyest prisantydning er den beste megleren for deg.- Det er lettere å få gjennom et salg hvis du har en edruelig pris. Og lokkepriser kan en ikke ha, det er viktig at selger velger en pris hun eller han er villig til å selge for. I et tenkt eksempel, vil jeg si at en bolig som på en god dag kunne gått for ni millioner, bør ha 7,8-7,9 millioner kroner i prisantydning, sier Nils Nordvik i Nordvik & Partners.Privatmeglerens Miguel Sørholt anbefaler ifølge avisen selgerne å snakke med mange meglere før de velger. Et kriterium kan eksempelvis være at megler er lokalkjent i ditt område.Camilla Sem i Sem & Johnsen mener ifølge avisen det er smart å finpusse objektet, slik at det ser visuelt pent ut.- Mal og legg fliser hvis det er noen år siden sist det ble gjort, tipser hun.Samtidig skal en være forsiktig med å "standardisere" boligen sin.- Ikea-møbler og de samme bildene og putene går igjen på svært mange bilder. En må forstå boligens sjel, og velge stylister som kan se om spisestuen kanskje må flyttes og om alt funker, sier Sem videre til Finansavisen.