Nervøs generalprøve på Wall Street

Investorer biter negler etter "generalprøven" for fredagens makrotall.

En nervøs trader på gulvet på NYSE - Foto: Scanpix

Dow Jones endte ned 2,72 prosent til 8.769,70 poeng, mens S&P 500 falt 3 prosent (blank), så falt Nasdaq-indeksen i verdi med 3,23 prosent.- Økonomien er i veldig, veldig dårlig stand, sier en strateg til Bloomberg.Generalprøven feilet Fredag slippes det meget viktige makrotallet som beskriver hvor mange nye arbeidsledige som er i USA, og slår de verste spådommene til, kan 1,5 millioner nye amerikanere ha blitt arbeidsledige.Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA falt med 693.000 personer i desember, mens det var ventet å falle med 472.000 stillinger, viser tall fra Bloomberg News, ifølge TDN Finans. Tallet er ansett for å være en forsmak på fredagens tall.Oljelager bygget kraftig opp De amerikanske oljelagrene økte med 6,7 millioner fat til 325,4 millioner fat i forrige uke, mens det var ventet å stige med 0,9 millioner fat. Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets mener at prisen på olje trolig vil falle utover kvelden som følge av tallene.Prisen på et fat nordsjøolje med leveranse i februar falt fra 49,9 dollar per fat til 48,35 dollar per fat øyeblikkelig etter tallene ankom. Ved stengetid i USA stod prisen på nordsjøolje i 45,83 dollar per fat, ned hele 9,3 prosent i dag.Oljeserviceindeksen (OSX) falt 4,97 prosent, mens oljeindeksen (XOI) steg 3,69 prosent.Exxon Mobil-aksjen slanket seg 2,55 prosent, PetroChina falt hele 6,58 prosent, mens Petrobras falt 8,02 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.