Norsk bank slamrer igjen døren

Stor økning i utlån gjør at Fokus Bank nå må lukke døren for nye bedriftskunder.

Foto: iStockphoto

Stor økning i utlån gjør at Fokus Bank nå må lukke døren for nye bedriftskunder.- Vår appetitt på nye kunder er begrenset, sier administrerende direktør Thomas Borgen i Fokus Bank til Dagens Næringsliv.Banken står for rundt 15 prosent av alle utlån til de større bedriftene i Norge. De 16 siste kvartalene har banken økt utlånene med nær 30 prosent i kvartalet. Derfor må Borgen nå sette på bremsene.- Veksten vår vil avta mer og mer, etter hvert som etterslepet av allerede inngåtte låneavtaler blir borte fra tallene, sier han.Borgen mener staten må bidra met et betydelig beløp for å sikre bankene nok kapital.- Selv for banker som oss og DnB NOR, som er blant de best ratede bankene i Europa, er det krevende å finansiere seg utover den statlige garantiordningen. Det er for dyrt. Når bildet er så krevende som nå, er vi nødt til å prioritere eksisterende kunder, sier Borgen.